Tuesday, 28 October 2008

~AnakKuSayang~

MiaLila 1 tahun 4 bulan 23 hari

bukan monitor korang yg kelabu, tapi cermin kete laki aku yang keladak...ekekekeke... sabo bang, kang kita gi cuci ek!! :0)


sekarang mia dah
-pandai panggil abah & ma, tapi x boleh benti pulork
-faham arahan jugak
-reti nyangkung bila aku nak cebok
-tak boleh lansung kalo org pinjam bantal dia, tak kiralah yang busuk ato yang wangi..ekekekek
-dulu ada spongebob jek, tp skrg dah ada baby doll & rabbit.. ato pon aku selalu sebut ebit...ngades maknya
-senang dah aku nak pakaikan dia baju sbb dia sendiri masukkan tangan kat lengan baju tu...nalla baby
-masih x suka ikat rambut
-baru belajar pakai cekak
-bila aku tunjuk balik video dia dulu2, dah pandai ngajuk
-dah kenal gambar aku & abah dia a.k.a. laki den ler..ekekek
-skrg joget dah cemacam, yg terbaru agogo
-suka nak nyangkung, lemas aku
-dah kurang suka susu, tp kalo campur milo sesudu laju jugak... air masak putih kesokaan dia skrg
-dari dulu suka pusing-pusing puting sambil hisap...walopon mata dah terpejam
-gigi yang ke 10, 11 dan 12 nak tumbuh... air liur meleleh tak hengat!!
-reti dah dia ikut kalo aku nyanyi twinkle2 little star
...banyak lagi sbenornya. sebabkan mia nih sulung & aku xde pengalaman, aku x tau ape yg anak aku dah buat skrg nih dgn umur dia kira cepat ataupun lambat...

2 comments:

Ibu_Hamzah said...

waahh ko kira ek gigi mialila.. aku nak kira gigi mhi payah giler.. time tido pon dia xkan bukak mulut.. siap katup kaw2 lagi bile aku try bukak...

RinaRiz said...

ekekekek...senang je sbb dia suka nganga bila tgk org makan..ekekekekekek