Thursday, 18 September 2008

~prOJeK kEleMBabuN~

meh meh baca citer pasal rumah. tahun 2000-2001 aku beli lah 1 umah kat kajang tau, kata tahun lepas siap tapi cam biasalahkan, mana siap tepat masanya. opis pemaju dia pun asik bertukar ke sana-sini, skrg dia pindah dekat dgn opis aku kat wisma denmark tempatnya. haritu kan aku ade citer dorg dah suro bayar duit masuk letrik kan, kelakor pulork sbbnya umah cam nak roboh lagik tp dah mintak duit letrik...tahapekebendatah...jijijijijijiji.. laki aku rajin gak bawak aku gi tgk umah aku tu, tmptnya sangat statejik ko!!! dekat dengan komuter ukm.. sesapa nak nyewa umah aku bolelah kontek aku ye, bole lah stat nyewa tahun 2010 kot???? jijijijijijiji... sbenonya pemaju tuh pon x tau bila umah tu nak siap, asik kata ade masalah jek!! korg ingat x dulu gomen ade wat operasi hantar pendatang haram nih balik indon?? ingat x?? bukan ops1, ops2 atau ops3 tapi oooppsss, i did it again ko!!! jijijijijiji... semenjak tulah projek umah aku nih slomo, aku agak sbb x de pekerja kot? tulah, sape suro amek yang haram, tuhan kan x suker...jijijijiji. tapi yang pasti pemaju tu kate dorg wajib ko bayar ganti rugi kat pembeli sebab rumah lambat siap dari tarikh yang sepatutnya..yiyey!!!

sape nak nyewa umah aku sila tepuk poket yew....jijijijiji




aku x plan pun nak dok kat cni sbbnya aku keje kat kl, laki aku keje kat pj.. kalo dok cni mau kol 4-4:30 pagi dah kena kuar ko!!! mak x sanggup nok.

4 comments:

nOnnie_sayang said...

jgn harap sgt kt compensation untuk LAD tu!!! aku keje developer aku tau lah.. nnt byk benda dorang goreng kat ko utk tak bayar. lama giler tu umah ko tak siap. ikutkan within 3-4 yrs dh kn handing over. TNB meter tu kena bayo, kalu tak umah kau tak de api ngan air nanti! tak mahal kot. tuk apartment lebih kurang RM 1,200 je. Meter air lak lebih kurang RM150 je.. tp make sure developer bg ko official receipt pas 3mths bayar..

RinaRiz said...

letrik aku dah bayo RM300++.. tuler mmg aku tau sesangat cekelat developer tu, mesti bnyk je alasan tanak bayau...takpe, aku x halal...ekekekekekekek (",)

nOnnie_sayang said...

heheheh.. tak halal yee.. byk tu bai compensation tu.. ko tak tau figure dia lagi.. hahaha.. sok kalu tak mau ko panggil karam singh walia ngadu.. anyway, tunggu sampai siap umah, pastu make sure ko check each single item lam umah sebelum sign Handed Over Form. pepe yang crack ke, ilang ke.. kalu nak detail lagi check sq ft sekali. kekadang dorang ni tipu. saja je sq ft tu dia kecikkan. pepe hal nak tau bleh tanya kat aku..

RinaRiz said...

kalo susah sgt aku heret ko skali ah nOnnie cayang...tp tunggu ko selamat bersalin dulu arr...ekekekekekek!!! nnt aku banjer kodok bawang ek!!! jijijijijiji